نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناس ارشد مدیریت دولتی گرایش مدیریت پیشرفت و توسعه شهری و روستایی،دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران.ایران

2 دانشیار گروه مدیریت سرزمین، دانشکده مدیریت وحسابداری، دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران.ایران

چکیده

ضرورت آسیب شناسی طرح ها بسیار لازم و حیاتی است. زیرا با شناخت بهتر دلایل موفقیت یا شکست می توان در ارزیابی و اصلاح شیوه های اجرا و به صورت تبعی در برنامه ریزی ها از این نتایج استفاده نمود. آسیب شناسی موجب شناخت عوامل و رفع موانع برنامه ها و طرح ها خواهد شد که خود موجب افزایش اثربخشی و کارایی دست یابی به اهداف تعیین شده می شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی علل عدم موفقیت پیاده سازی طرح های آمایش سرزمین استان‌ها، است. روش پژوهش، کیفی بود و با روش فراترکیب و در طی روش هفت مرحله‌ای سندلوسکی و باروسو(2007)، به ترکیب داده‌های از منابع پیشین پرداخته شد. «آمایش سرزمین» کلیدواژه‌ی جستجو در عنوان، چکیده و متن اصلی منابع مرتبط در پایگاه‌های اطلاعاتی بود. با بررسی و دسته‌بندی کدهای توصیفی حاصل از متون مقالات23 منبع انتخاب شده، 37 مقوله فرعی را شناسایی و با توجه به شباهت و قرابت معنایی آنها، در 6 مقوله اصلی شامل: فقدان حکمروایی شایسته، نبود سیستم پشتیبان تصمیم‌گیری و سیستم خبره، عدم موفقیت اندیشه‌ها، عدم استقرار‌ طرح آمایش سرزمین، عدم تدوین خط‌مشی و سیاست‌گذاری و نبود طرح و برنامه‌ریزی صحیح دسته‌بندی نموده است. مهمترین علل شناسایی شده، حکمروایی شایسته بود که به صورت تبعی بر همه ی عوامل دیگر تاثیر صریح و ضمنی خواهد داشت. با این نتیجه، ضرورت بازنگری در تعریف حمکروایی و شناسایی معیارهای شایسته آن با رویرد توسعه و آینده نگرانه، در سازمان‌های دولتی، می تواند به موفقیت پیاده سازی طرح آمایش سرزمین کمک نمایید.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Meta-synthesis Investigating the causes of failure to implement land use plannings in the provinces

نویسندگان [English]

  • Ahmad Gorgani Firozjah 1
  • amin faraji 2

1 Master's degree in public administration, urban and rural development management, Farabi Faculty, University of Tehran, Iran

2 Associate Professor, Department of land Management, faculty of Management and Accounting, college of Farabi, University of Tehran.iran.

چکیده [English]

Land use planning, implementation of plans, Meta-synthesis

کلیدواژه‌ها [English]

  • "
  • Land use planning"
  • implementation of plans"
  • ,"
  • Meta-synthesis"